The Story so far…

Famous visitors during our training in New Zealand: the NZL Volvo Ocean Race boat from the previous editions!

“If this is something you wanna do and if this is something you gotta do, then you do it! Fighters fight!”

Wow! Wat een jaar! Nina en ik zitten dit jaar in een soort van rollercoaster die al 6 keer over de kop is gegaan! Het lijkt erop dat we de laatste looping hebben gehad en nu op het rechte stuk zitten op weg naar de finish!

“You have to fight through some bad days to earn the best days of your life.”

Sinds september is de samenwerking met het Watersportverbond geen optie meer voor ons, en zijn wij aangewezen op onszelf. Nu heeft dat zo z’n nadelen, maar we zijn er ook achter dat het zeker zoveel voordelen heeft!! Wat een luxe, gewoon je eigen programma in elkaar zetten zonder een goedkeuring van of rekening te houden met een ander team! Wij zijn dan ook erg trots om te vertellen dat wij nu als Team Magic Marine de strijd aangaan in de nationale trials voor de Olympische Spelen van 2016, die voor ons al plaatsvinden tijdens Miami en Palma 2015!

Waarom zo vroeg? Ja wisten wij die vraag maar te beantwoorden..

Maar aan de andere kant, wij zijn er klaar voor en het is tijd dat wij nu eindelijk kunnen laten zien wat we kunnen, hard zeilen!! Bij deze willen wij Magic Marine bedanken voor het vertrouwen dat ze in ons hebben en voor alle hulp bij onze road to Rio! Zonder Magic Marine zaten wij nu thuis met lege handen en heel veel vraagtekens boven ons hoofd!

Wij hebben de maand oktober en half november weer gebikkeld en zijn teruggegaan naar de plek waar het zeilen allemaal voor ons begon, de Braassem!!! Daar hebben wij heel wat wateruurtjes doorgebracht! Alle kleding werd uit de kast gehaald en elke keer was het een gevecht in de kleedkamer voor de droge kledingstukken! 😉 Gelukkig hoefden we niet heel lang alleen om de boeien heen en kwamen de Nacra 17 teams ons vergezellen!! Samen om de boeien met twee totaal verschillende boten, het bracht leuke situaties met zich mee!

Via deze weg willen wij de Braassem nogmaals bedanken voor de gastvrijheid en niet te vergeten Martien voor de warme choco!!!! Ook onze stand-in coaches, Matthijs Blokker en Erik Wesselman, hartelijk bedankt! En Erik, top dat je altijd het zonnetje voor ons meenam!!=D
Van het ene uiterste naar de andere! Abu Dhabi!!! Wat een geweldige ervaring was dat! Onze verwachting van het evenement was zo ontzettend anders dan de werkelijkheid! We hadden topconditie, 35 graden en 15 knopen wind! Glamour sailing, en wij hebben er dan ook heel goed gebruik van gemaakt!! Dit was onze eerste ISAF World Cup samen en het tweede evenement op de teller! We groeien iedere dag een beetje, met als eind resultaat een 5de plek (met nog heel veel fouten die we niet van plan zijn te herhalen!! 😉

Prachtige zeilcondities in Abu Dhabi!
Prachtige zeilcondities in Abu Dhabi!

Op dit moment zitten wij in Nieuw Zeeland, met perfecte omstandigheden om heel veel uren op het water te maken!! En nog een pluspunt is dat we samen met de Kiwi dames de uren draaien! Ook hier zitten wij met hulp van hele lieve mensen! Esther en Jan Pieter, wat een toppers zijn jullie om ons zo te helpen hier in NZL! Bedankt!!

Tijdens onze training in Nieuw Zeeland, bezoek van Team Emirates, boot uit vorige editie van de America's Cup!!
Tijdens onze training in Nieuw Zeeland, bezoek van Team Emirates, boot uit vorige editie van de America’s Cup!!

Bofkonten die we zijn hebben we ook nog een eigen coach die er vanaf nu voor ons is! Francisco de Andrade gaat ons helpen met ons avontuur en wij moeten hem misschien een beetje bijstaan.. want het schijnt niet makkelijk te zijn om een vrouwenteam te coachen!! 😉

Schiphol
Ladies and Gentlemen, we got him!!;-)

 

“Stay focused and extra sparkly”

Vanaf nu gaan we jullie op de hoogte houden met onze blog! Want de avonturen die wij meemaken moeten gedeeld worden, die zijn te leuk en te leerzaam! :)

Train hard, go fast, have fun!
Team Ninja and Blomster!

 

Een gedachte over “The Story so far…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *